استفاده از جیره های حاوی سر شاخه نیشکر غنی شده در تغذیه بُزهای شیری نجدی
Paper ID : 1003-WDG2017
Authors:
احمد خیاط *
دزفول کیلومتر 14 جاده دزفول – صفی آباد، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، صندوق پستی 333 ، کُد پستی 6463167476
Abstract:
به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف سرشاخه نیشکر غنی شده در جیره غذایی بر میزان شیر تولیدی روزانه و ترکیبات شیر بُزهای شیری، تعداد 32 رأس بُز ماده نجدی 2 تا 5 ساله در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار گروه آزمایشی و 8 تکرار (شامل 4 واحد 2 رأسی) مورد استفاده قرار گرفتند. جیره های غذایی حاوی سرشاخه نیشکر غنی شده در چهار سطح با نسبت های، صفر (شاهد)، 5/16، 33 و 50 درصد، جایگزین بخشی از علوفه مصرفی بُزهای شیری گردید. غنی سازی با استفاده از 4 درصد اوره صورت گرفت. رکوردگیری برای تعیین میزان شیر تولیدی روزانه و ترکیبات شیر هر 15 روز یک بار صورت پذیرفت. نیتروژن اوره ای خون بُزهای گروه های مختلف آزمایشی نیز تعیین گردید. نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی، خوراک مصرفی و متوسط قیمت جیره های غذایی بُزهای شیری گروه های مختلف آزمایشی تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. اختلاف بین میزان شیر تولیدی روزانه و ترکیبات شیر در گروه های مختلف آزمایشی نیز معنی دار نبود. اما شیر تولیدی روزانه در بُزهای مُسن تر نسبت به بُزهای با سنین پایین تر بیشتر بود(05/0P< ). بنابراین به نظر می رسد استفاده از سرشاخه نیشکر غنی شده با 4 درصد اوره تا میزان50 درصد ماده خشک مصرفی در جیره غذایی بُزهای شیری قابل توصیه باشد.
Keywords:
سرشاخه نیشکر غنی شده، شیر تولیدی روزانه،ترکیبات شیر، بُز نجدی
Status : Abstract Accepted (Poster Presentation)